Dolar 34,2340
Euro 37,1386
Altın 3.009,33
BİST 8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Hafif Yağmurlu

Kenan İmirzalıoğlu Kimdir?

11.11.2023
A+
A-
Kenan İmirzalıoğlu Kimdir?
Tanıtım Yazısı

Kenan İmirzalıoğlu, 18 Haziran 1974 yılında doğmuştur. Türkiye’nin Ankara iline bağlı Bala ilçesinde dünyaya gelen İmirzalioğlu, Türkiye’nin en tanınmış aktörlerinden biridir. Hacettepe Üniversitesi Matematik bölümünden mezun olan İmirzalıoğlu, mankenlikle başladığı kariyerine aktörlük yaparak devam etmiştir.

Kenan İmirzalıoğlu’nun Ailesi

İmirzalıoğlu’nun annesi Kırıkkaleli ve babası aslen Erzurumludur. Ailenin üç çocuğundan biri olan İmirzalioğlu’nun, Derviş ve Zübeyde adında iki kardeşi vardır. Ailesiyle birlikte Ankara‘nın Bala ilçesinde büyümüştür.

Kenan İmirzalıoğlu’nun Özel Hayatı

İmirzalıoğlu, özel hayatında genellikle gizliliği tercih eden ünlülerdendir. 2016 yılında ünlü Türk oyuncu Sinem Kobal ile evlenmiştir. Çiftin 2020 yılında Lalin adını verdikleri kızları ve 2022 yılın Leyla ismini verdikleri kızları olmuştur.

Kenan İmirzalıoğlu’nun Filmografisi

Kenan İmirzalıoğlu, kariyerine 1997 yılında katıldığı Best Model of Turkey yarışması ile başlamıştır. “Deli Yürek” dizisiyle geniş kitlelere ulaşan İmirzalıoğlu, “Kabadayı”, “Ejder Kapanı”, “Uzun Hikaye” gibi birçok filmde de rol almıştır. Aynı zamanda dünyaca ünlü dizilerinde başrol oyuncularından olan İmirzalıoğlu, “Karadayı” ve “Ezel” dizileriyle büyük beğeni toplamıştır.

Kenan İmirzalioğlu’nun Kariyeri

İmirzalıoğlu, ilk oyunculuk deneyimini “Deli Yürek” dizisiyle yaşamıştır. Bu dizi ile büyük çıkış yakalayan İmirzalıoğlu, ardından “Alacakaranlık” dizisinde başrol oynamıştır. Ancak İmirzalioğlu’nun asıl çıkışı ve tanınması “Ezel” dizisi ile olmuştur. Kenan İmirzalioğlu’nun oyunculuk kariyerindeki önemli bir diğer proje ise “Karadayı” dizisidir. Her iki dizide de performansı ile beğeni toplayan İmirzalioğlu, Türkiye’nin en çok sevilen ve takip edilen aktörleri arasında yerini almıştır. İmirzalıoğlu, kariyerine birçok başarı getiren rol seçimleri ve performansları ile tanınmaktadır. Kenan İmirzalıoğlu’nun oyunculuk başarısının yanı sıra sempatik kişiliği ve alçakgönüllülüğü de, onun geniş bir hayran kitlesi tarafından sevilip beğenilmesini sağlamaktadır.

Ömer Demirkaya