Dolar 32,4583
Euro 34,7624
Altın 2.476,08
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Hafif Yağmurlu

2022 Askerlik Borçlanması Ne Kadar?

10.03.2022
A+
A-
2022 Askerlik Borçlanması Ne Kadar?
Tanıtım Yazısı

Vatani görevini yerine getirmek için askere gitmek zorunda kalanların 2022 askerlik borçlanması ne kadar sorusu çok önemli olmaktadır.

2022 askerlik borçlanması ne kadar sorusu tüm erkek çalışanların en fazla araştırmasının yapıldığı konuların başında gelmektedir. Askerlik görevlerini yerine getirmek zorunda olan erkeklerin emekliliklerine etki etmesi için gereken bir takım şartların yerine getirilmesi gerekir.

Askerlik Borçlanması Nedir?

Vatani görevini er ya da erbaş olarak yapanlar için askerlik dönemi ve yedek subay olarak yapan kişiler ise hazırlık okulunda geçen tüm süreyi borçlanabiliyorlar. Böylece tüm bu süreler SGK hizmeti dahilinde sayılmakta ve geçmişe dönük olan primler ödeme yapılarak erken emeklilik olma şansına sahip olabilirler. Askerlik borçlanmasından yararlanabilmek için yapılması gereken şartlar bulunmaktadır. Erkek sigortalıların askerliklerini er ya da erbaş şeklinde yapması gerekmektedir. Yedek subay olanlar için hazırlık okulunda oldukları dönemler süreye dahil edilebilir. Askerlik borçlanması en fazla askerlik dönemi kadar olabilir ve 12 ay askerlik yapan kişiler isteğe bağlı olarak ister 12 ay isterse 1 ay askerlik borçlanması yapabilir. Askerlik borçlanması tutarı asgari ücret üzerinden belirlenmektedir. Her yıl asgari ücret içinde yer alan değişikliğe göre borçlanma oranı da artmaktadır. Çalışan kişinin askerde olduğu dönemde sigorta primi ödenmemiş olması gerekir.

Askerlik Borçlanması Ne Kadar?

Askerlik borçlanması yapmak isteyen kişi prim tutarlarını kendisi belirlemiş olsa bile bu rakamların tavan ve tabanı bulunmaktadır. Asgari ücreti artması sigorta primlerinin artmasını sağlamaktadır. 2022 yılında askerlik borçlanmasının bir günlüğün en düşük ücreti 38 lira olurken en yüksek ücreti ise 235 liradan olmaktadır. Askerlik borçlanması hesaplaması yapılırken askerde bulunulan süre gün olarak hesaplanmasından sonra en düşük olarak 38 lira 15 kuruş ile çarparak askerlik borçlanma tutarı bulunabilir. 18 ay boyunca askerlik yapan bir kişi 540 günlük borçlanmasının maliyeti olarak 2022 yılında 20 bin 520 lira olmaktadır. Askerlik borçlanması sorgulama işlemi yapmak isteyenler ALO 170 aramaları halinde konu hakkında detaylı olarak bilgi almaları mümkün olacaktır. Askerlik borçlanması taksitler ödeme yapılamaz.

Dolmakalem
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM