Dolar 35,4272
Euro 36,6206
Altın 3.093,97
BİST 9.866,73

Arı sokması için bitkisel reçeteler

24.12.2021
A+
A-
Arı sokması için bitkisel reçeteler

Arı sokması için bitkisel reçeteler, Arı sokması tedavisi, Arı sokmasına ne iyi gelir?

Arı sokması için bitkisel reçeteler, açık havalarda gerçekleşir. Çoğu zaman tıbbi tedavi olmadan evde yapılan müdahaleler de yeterli olur. Ancak arı sokmasına karşı alerjisi olan kişilerin  arı tarafından sokulması durumunda, acil tedavi gerektiren ciddi reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

Arı sokması kısa süreli ağrılara neden olabileceği gibi alerjik reaksiyonlara da yol açabilir. Meydana gelen ağrılar, arının sokma sayısına, arı iğnesi uzunluğuna ve arının türüne göre farklılık gösterir. Arı sokmasına karşı çocuklar, yetişkinlere göre daha fazla reaksiyon gösterme eğilimindedir. Yetişkinlerin anafilaksiden ölme olasılığı çocuklardan daha yüksektir.

Arı Sokması Tedavisi

Arılara karşı alerji bulunmuyor ise ciddi bir alerjik reaksiyon durumu yok ise, evde yapılan uygulamalar arı sokması tedavisi için yeterli olabilir. Arı soktuğunda, ağrı, kızarıklık, şişme gibi semptomlara neden olacak zehirli toksin bırakır. Bu toksine bazı insanların alerjisi vardır. Arı sokması tedavisi,  iğnesindeki toksinleri azaltmak için derinin altında kalan iğne cımbız yardımıyla çıkartılmalıdır. Daha sonra bölgeye, buz kompresi uygulayarak, oluşabilecek olan şişlik ve ağrıların önüne geçilebilir.

Arı sokması belirtileri, kişinin alerjik durumuna bağlı olarak değişir. Kişi arı tarafından sokulduktan sonra hafif veya şiddetli reaksiyon gösterebilir. Hafif reaksiyon, tıbbi müdahale gerektirmez. Ağrı, kızarma, hafif şişme gibi belirtiler görülür. Şiddetli reaksiyon, arı soktuktan birkaç dakika içinde ortaya çıkar. Hayati tehlikeye neden olabilir. Ciltte kaşıntı, mide bulantısı, yavaş nabız atması, nefes almada zorluk ve bilinç kaybı gibi belirtileri takip edebilir.

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arıya karşı insanların alerjisi olmasa bile, arı sokmalarına karşı bir reaksiyon gösterirler. Şişlik, kaşıntı, kızarıklık ve ağrı arının soktuğu bölgede görülen belirtilerdir. Arı sokması için ne yapılmalı?, soktuğu bölgedeki şişliği azaltmak için buz torbası ile kompres yapılabilir. Şişlik ve kaşıntıyı azaltmak için antihistaminik kullanılması önerilir. Ağrı için asetaminofen denemek mümkündür.

Genellikle oldukça hızlı bir şekilde ağrılar gider. Şişme ve kaşıntı bir günden fazla sürebilir. Şiddetli alerjik reaksiyon gösteriyor ise, tıbbi müdahaleye başvurulmalıdır.

ETİKETLER:
Dolmakalem
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.