Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21 °C
Açık

Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?

25.01.2022
A+
A-
Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?
Tanıtım Yazısı

Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?

Saçların önü, yanı ya da üst taraflarında herhangi bir şekilde tıraş uygulanmadan yapılan saç ekimi yöntemine tıraşsız saç ekimi adı verilmektedir. Bu yöntemde sadece saçların alınacağı donör olarak adlandırılan bölge tıraş edilmektedir. Bu yöntemi ise genelde saçları uzun olan hastalar tercih ederler. Saçların uzun olması sayesinde donör saçların olduğu başın arka kısmı tıraş edilse bile uzun saçlar yardımıyla o bölge kapatılmaktadır. Bu kamufle yardımıyla da saç ekiminin etkilerinin görünmemesi sağlanmaktadır.

Uygulanan Yöntemler

Tıraş edilmeden uygulanan bu yöntem iki farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlar FUE adı verilen Foliküler Ünite Ekstraksiyonu ve DHI olarak adlandırılan Doğrudan Saç Ekimi’dir. Bu yöntemlerden hangisinin daha uygun olduğu saç ekimini yapacak olan doktor tarafından seçilmektedir. Yapılan değerlendirme hastaya bildirilerek saç ekimi gerçekleştirilir.

FUE adlı yöntem genelde tek bir seansta tamamlanır. Bu yöntemde tek bir seferde 4 bin tane donör saç kökü yeni yerine yerleştirilebilir. İkinci teknik olan DHI’da ise bir seansta ekilebilecek saç miktarı 3 bin köktür. Bu teknikte alınan tek saç kökünden 1-3 arası saç kökü elde edilebilmektedir.

Tıraşsız Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Tıraşsız saç ekiminde ilk adım konsültasyondur. Bu adımda hastaya ortaya çıkabilecek olan komplikasyonlar ve saçların nasıl ekileceğiyle ilgili bilgiler verilmektedir. İkinci adımda saçlar yıkanarak operasyon için sterilize edilmektedir.

Donör amaçlı kullanılacak olan bölgede 2-4 cm arasında bir alan tıraş edilerek bu kısım tekrardan sterilize edilir. Üçüncü aşamada ekilecek olan saç kökleri tek tek toplanmaktadır. Burada kullanılan saçlar özellikle ense kısmından seçilmektedir.

Çünkü ense kısmındaki saçlar dökülmeme özelliği taşımaktadır. Bu aşamada saçların kolay alınabilmesi için bölgeye salin adlı sıvı enjekte edilmektedir. Ardından kökler tek tek yerinden çıkarılmaktadır.

Aynı Yönde Ekim Yapılır

Alınan köklerin aynı yöne ve derinliğe sahip olması için ölçümlerin yapılması oldukça önemlidir. Saçların aynı yöne doğru bakması ve taranabilmesi sayesinde saç ekiminin yapıldığı anlaşılmamaktadır. Ayrıca saçlar arası mesafelerin iyi ölçülmesi de komplikasyon meydana gelmemesi açısından çok önemlidir.

Son aşamaya gelindiğinde saç ekimine geçilmektedir. Donör saçlar teker teker yeni yerlerine yerleştirilir. Bu yerleştirme sırasında PRP adlı işlem uygulanarak saç köklerinin ekstra güçlü olması sağlanmaktadır. Ayrıca bu işlem sayesinde hastanın iyileşme hızı da artmaktadır.

Avantaj ve Dezavantajlar

Tıraşsız yapılan ekim yöntemi sayesinde sadece on gün içerisinde ekim yapılan bölgenin iyileşmesinden ötürü bu yöntem oldukça avantajlıdır. Hasta ekim yapılmasının ardından özellikle de uzun saçlara sahipse hemen sosyal yaşantısına dönebilmektedir.

Ancak bu yöntemde ekim yapan doktorun uzmanlığına göre bazı dezavantajlar da bulunmaktadır. Eğer doktor alanında uzman değilse ekim için kullanılan donör bölgedeki saçlar da kaybedilebilmektedir. Ayrıca bu yöntemin süresi uzun, komplikasyon riski daha fazladır.

Dolmakalem
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.