Dolar 32,4221
Euro 34,7550
Altın 2.431,54
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17 °C
Az Bulutlu

Tırnak Mantarını Ne Öldürür?

24.11.2021
A+
A-
Tırnak Mantarını Ne Öldürür?
Tanıtım Yazısı

Tırnak mantarı el ve ayak tırnaklarında çatlama, kalınlaşma, ufalanma, renk ve şekil bozukluğu gibi semptomlar göstererek hızla büyüyebilen bir hastalıktır. Özellikle ağır koku ve görüntü bozukluğu gibi nedenlerle kişiye oldukça rahatsızlık veren bir enfeksiyondur. Bu nedenle tırnak mantarını ne öldürür evde kullanılabilecek ilaçlar hangileridir ve bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir merak ediliyor.

El ve Ayak Tırnak Mantarını Ne Öldürür?

Tırnak mantarı için doğal ev yapımı ilaçlar, reçeteli / reçetesiz satın alınabilen ilaçlar ve Nd:YAG Lazer dahil olmak üzere çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur. Tırnak mantarından nasıl kurtulurum diyenler aşağıdaki 15 ev ilacından faydalanarak bu sorunu çözebilirler. Ancak kesin çözüm için tırnakların haftada bir kesilme ve törpü ile düzeltilmesi çok önemlidir. Çünkü kısa tırnak, mantar önleyici ilaçların tırnağa nüfus etmesini kolaylaştırır. Ayrıca tırnakların kesilmesi tırnak üzerindeki baskıyı da azaltır. Uzun tırnak yapısı ise bunlara engel olur.

Tırnak Mantarı (Onikomikoz) İçin Etkili 15 Ev İlacı

Bunlar tırnak mantarı için alternatif tıp ilaçlarıdır. Nasıl kullanmanız gerektiğini aşağıdaki başlıklardan öğrenebilirsiniz. Bunlar haricinde eczanelerden reçetesiz alabileceğiniz ve evde kendiniz enfeksiyonlu bölgelere uygulayabileceğiniz ilaçlarda bulunmaktadır. Tıbbi ilaçla tedavi ile tırnak mantarını ne öldürür diyorsanız en etkili 5 ilaç şunlardır:

  • Hidrojen peroksit
  • Mentollü krem
  • Listerin
  • Venofamed
  • Lamisil

Çay Ağacı Yağı Tırnak Mantarı Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Çay ağacı yağı tırnak mantarı haricinde de asırlardır antiseptik olarak kullanılan Yeni Zelanda ve Avustralya’da yetişen bir bitkinin yağıdır. Deri enfeksiyonlarının tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir. Bu nedenle çay ayağı yağını mantarlı olan tırnağınıza ister doğrudan sürerek, isterseniz de aşağıdaki karışımlara dahil ederek merhem olarak uygulayabilirsiniz.

  1. Doğrudan uygulama için etkilenen bölgeye bir iki damla çay ağacı yağı damlatılır ve bir diş fırçası yardımıyla etkilenen bölgeye masaj yapılır.
  2. Çay ağacı yağı tırnak mantarı için zeytinyağıyla karıştırılarak da kullanılabilir. Bu karışımı hafif vakalarda günde iki defa tırnağınıza sürmeniz yeterli olacaktır.
  3. Çay ağacı yağı merhemi: 1 çay kaşığı kadar zeytin, susam veya badem yağını, 1 damla lavanta yağı ve 2 damla çay ağacı yağı ile karıştırın. Günde iki kez pamuklu bir bezle mantar olan tırnaklarınıza bu merhemi sürün. Uygulamadan sonra çorap giymek isterseniz temiz ve pamuklu olmasına özen göstermelisiniz.

Kekik Yağı Tırnak Mantarında Nasıl Kullanılır?

Kekik antifulgal özellikler içeren bir bitkidir. Ormanlık ve çimenlik bölgelerde yaygın olarak bulunur. İçeriğinde birçok mineral ve vitamin barındırır. Antimikrobik özellikler açısından da zengin bir bitki olduğu için kekik yağı tırnak mantarı tedavisinde kullanılabilir.

  1. Doğrudan uygulamalarda 2-3 damla kekik yağı etkilenen bölgeye damlatılmalı ve bir pamuklu çubuk yardımıyla tırnağa iyice yayılması sağlanmalıdır. Olumlu sonuçlar elde etmek için günde iki kez tekrarlanabilir.
  2. Bir çay kaşığı kadar kekik yağı tırnak mantarı tedavisi için iki damla zeytinyağı ile karıştırılarak merhem yapılabilir. Elde edilen merhem mantarlı tırnaklara sürülür ve yarım saat tırnakların karışımı emmesi beklenir. Ardından durulanır ve temiz bir bezle iyice kurulanır. Etkisini görmek için bir ay boyunca günde bir ya da iki kez kekik yağı merhemi tekrarlanmalıdır.

Hindistan Cevizi Yağı Tırnak Mantarına İyi Gelir mi?

Klinik araştırmalarına göre Hindistan cevizi yağının içerdiği antifungal özelliklerden dolayı hem bakteri, hem de mantarların neden olduğu mikrobik enfeksiyonları etkin bir şekilde tedavi edebildiği bilinmektedir. Bu nedenle sert kimyasallar kullanmak yerine tırnak mantarını ne öldürür diyenler, günde 2-3 kere tırnaklara Hindistan cevizi yağı sürerek enfeksiyonların yok olmasını sağlayabilirler.

Daha etkili ve hızlı bir sonuç almak için çay ağacı yağını, az miktarda Hindistan cevizi yağı ilave ederek de kullanabilirsiniz. Özellikle tırnakların deriye ulaştığı bölgelere odaklanarak, karşımı sabah akşam günde iki kez uyguladığınızda enfeksiyonun yayılmasını ve ölmesini sağlayabilirsiniz. Her iki yağda anti-mikrobik özelliklere sahiptir.

Karanfil Yağı Tırnaklara Nasıl Uygulanır?

Karanfil yağı özellikle cilt sağlığı ve karaciğer sağlığında kullanılan bir yağdır. Güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Öjenol bakımından da olukça zengindir. Karanfil yağı tırnak mantarı tedavisinde iki farklı şekilde kullanılabilir.

  1. Günde üç kez mantar enfeksiyonu kapan tırnaklarınıza 3 damla karanfil yağı damlatın. Eldivenle tırnak yüzeylerine yayarak kurumasını bekleyin. Ayakkabılarınızın iç kısmını da bu yağla dezenfekte etmeniz önerilir.
  2. Bir kabın içerisine sıcak su ve karanfil yağı ekleyin. Ayaklarınızı haftada bir ya da iki kez karanfil yağlı sıcak su banyosunda 20 dakika bekletin. Ayaklarınızı sudan çıkardıktan sonra mantarlı tırnaklarınıza 1-2 damla karanfil yağı damlatın.

Tırnak Mantarından Nasıl Kurtulurum?

Bu yazımızda tırnak mantarından nasıl kurtulurum sorusunu 15 etkili ev ilacı ile yanıtladık. Ancak tırnak mantarını yok etmek için esansiyel yağları kullandığınız halde etkili bir iyileşme olmadıysa, hastalığın ilerlememesi için tıbbi tedavi yöntemleri denemelisiniz.

Dolmakalem
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.