Dolar 33,8954
Euro 37,6243
Altın 2.814,46
BİST 9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30 °C
Az Bulutlu

Aile Hekimi Nasıl Olunur?

27.12.2021
A+
A-
Aile Hekimi Nasıl Olunur?
Tanıtım Yazısı

Doktorlara sıkça sorulan sorulardan biri, Aile Hekimi nasıl olunur? Aile hekimi hakkında merak ettiklerinizi sunuyoruz.

Aile Hekimi nasıl olunur sorusunun yanıtından önce, aile hekimi nedir sorusunun yanıtını veriyoruz. Aile hekimi, kişilerin sağlık durumunu inceleyen – tedavilerini gerçekleştiren hekimdir. Aile hekimleri, uzmanların aksine pratisyen hekim olarak bilinir. Genel pratisyendir. Aile hekimliği kavramı ise özellikle ailelerin sağlığını korumak açısından oluşturulmuştur. Bu nedenle de aile hekimleri her yaştan kişiye bakmak üzere eğitim görürler. Aile hekimi olmak için TIP okumak gerekiyor. Üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümünden mezun olmak aranan ilk şarttır. Uzmanlık sınavına girmeden, aile hekimliği alanında görev alırlar.

Aile Hekimi Ne İş Yapar, Zor mu?

Aile hekimi olmak isteyen kişiler aynı zamanda ne iş yapar sorusunu da sorabilir. Peki, Aile Hekimi ne iş yapar?  Aile hekimlerinin görev tanımları belirlenmiştir. Sağlık Ocakları’nda görev alan aile hekimlerinin belirlenen görev tanımı ile çalışması istenir. Zor mu sorusunun yanıtına ise Tıp alanında kazanmak ve okumak yolculuğunun diğer meslek gruplarına göre daha zor olduğunum söyleyebiliriz.

  1. Hasta öyküsünü dinlemek, tanı – test talebi
  2. Hastalığın tanısının konması, reçete edilmesi
  3. Aile sağlık merkezine kayıtlı bireylere periyodik sağlık muayenesini yapmak
  4. Yaşlı, engelli bireyler için hastaların sağlık durumunu evde kontrol etmek
  5. Aşı uygulaması ve aşı takip muayenesi
  6. Hamile kadınlara doğum öncesi ve sonrası bakım
  7. Hastalık önleme konusunda hastaları eğitme
  8. Doğumdan itibaren hasta kayıtlarını takip etmek
  9. Hizmet içi eğitimlere katılmak

Aile Hekimi Ne Kadar Maaş Alır?

Son olarak aile hekimlerinin maaşları hakkında bilgi veriyoruz. Aile hekimleri ne kadar maaş oluyor? Son derece önemli olan bu soru, sizin için en güncel hali ile yanıtlanıyor. Son güncelleme ile 7.500 TL ile 5.500 TL arasında bir ödeme aldıkları biliniyor. Aile Hekimi ne kadar maaş alır sorusunun yanıtı için direkt olarak 5.000 TL’nin üstünde bir maaş aldıklarını söylememiz de mümkün. Bunu göz önünde bulundurmanız halinde, ona göre hareket etmeniz meslek seçimi yapmanız önerilir.

Dolmakalem
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.