Dolar 32,5286
Euro 34,9090
Altın 2.436,97
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

İnternetten Yurtdışına Ticaret Yapmak

10.02.2022
A+
A-
İnternetten Yurtdışına Ticaret Yapmak
Tanıtım Yazısı

İnternetten yurtdışına ticaret yapmak Elektronik ihracat, bir şirketin yurtdışındaki mağazasındaki ürünleri internet üzerinden satması anlamına gelir.

E-ticaret sitenizde hem yurt dışı hem de yurt içi satış yapabilirsiniz. Ancak yurt dışına satış yaparken farklı stratejiler izlemeniz ve yurt dışındaki tüketicilere farklı bir şekilde yaklaşmanız gerekecektir. Elektronik ortamda ihracat yapmak isteyen kişiler ürünlerini yurt dışına iki şekilde satabilmektedir. Bu iki yöntem elektronik ihracat pazarlarında satış yapmak ve elektronik ihracat sitesi kurarak yurtdışına satış yapmaktır.

Yurtdışına Ürün Satabilmeniz İçin O Kişilerle Aynı Dili Konuşmanız Gerekir

Birden fazla ülkeye satış yapmayı planlıyorsanız, e-ticaret sitenizin de birden fazla dili olması gerekir.

Yurtdışına Satış Yapmak İçin Kullandığınız Dili Bulun

Başlığı biraz daha detaylandırmak için sitenizi satış yaptığınız ülkedeki kullanıcıların günlük yaşamlarında kullandıkları dile göre çevirmeniz; Satış öncesi ve satış sonrası konuşmalarınızda onlarla kolayca anlayabilecekleri şekilde iletişim kurmanız gerekir.

Pazarlama Ve Reklam Kanallarını Araştırın.

Global pazarlarda satışa başlamadan önce, açmayı planladığınız ülkelerin pazarlama ve reklam dinamiklerini incelemeniz çok önemlidir. Her ülkenin dinamikleri farklı olabilir. Türkiye’de iyi sonuç alan pazarlama çalışmaları yurtdışında iyi sonuçlar getirmeyebilir.

Yurtdışına Mal Satmak İçin Yasal Yükümlülüklere Hakim Olun.

Yurtdışına satış yaparken Türkiye hariç hedef pazarınızın yasal yükümlülüklerini göz önünde bulundurmanız gerekecektir. Yurtdışı satış vergisi oranları, bu ülkedeki vergiler, gümrük kanunları, iade ve değişim politikaları, yurtdışı satış sözleşmesi gibi pek çok farklı detay internetten çıkacak ve sizlerde bu yasal yükümlülüklere uymak zorunda kalacaksınız. Yurtdışı satışlarınıza başlamadan önce bu araştırmayı yapmalı ve gerekli düzenlemeleri yapmalısınız.

Yurtdışına Satış Yapmak İçin Ödeme Sistemlerinizi Hizalayın

Yurtdışına satış yaparken yurtdışında geçerli olan kredi kartlarını ve diğer ödeme sistemlerini sitenize entegre etmeniz gerekmektedir. Bu ödeme yöntemlerini entegre etmezseniz, tüketiciler yurtdışında ürün satışları sırasında satın almakta zorlanabilirler.

Verimli Gönderi Çözümleri Sağlayın Ve Gönderi Seçeneklerini Keşfedin

Yurtdışına ürün gönderirken bu ülkelerdeki yerel kargo firmalarını araştırmanız, kargo teslimat süreçlerinin nasıl çalıştığını öğrenmeniz ve Türkiye’den ürün gönderirken bu ürünlerin ne zaman kullanıcıların eline geçeceğini bilmeniz gerekir.

Dolmakalem
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.