Dolar 32,3794
Euro 34,7502
Altın 2.410,67
BİST 10.091,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Basketbol Hakemi Nasıl Olunur?

24.11.2021
A+
A-
Basketbol Hakemi Nasıl Olunur?
Tanıtım Yazısı

Basketbol Hakemi Nasıl Olunur?

Basketbol harika bir spor dalı olmaktadır. O yüzden basketbol hakemi nasıl olunur çok araştırılmakta ve basketbol sevenler oldukça sık sormaktadır bu soruyu.

Basketbol hakemi nasıl olunur? Sorusu oldukça sık sorulan bir soru olmaktadır. Kimler basketbol hakemi olur ve hangi koşullara sahip olmalıdır sizlere makalemde bunlardan bahsedeceğiz.

Basketbol Hakemi Nedir?

Basketbol hakemi; basketbol maçında resmi kuralların uygulanması, oyun düzeninin korunması ve basketbol oyuncularından sorumlu kişi demektir. Maçın süresini ve skoru takip eden birisidir. Basketbol sporu çok hızlı oynanan bir spor dalıdır. Ve yönetilmesi de bir o kadar da zor olmaktadır.

Basketbol Hakemi Olma Şartları Nelerdir?

Basketbol ülkemizde son zamanlarda çok gelişen bir spor dalı olmaktadır. Pek çok Basketbol maçın da pek çok başarıya imza atmışlardır. Basketbol hakemi olma şartlarından sizlere bahsetmek isterim bu şartlar sırası ile;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı,
  • Minimum Lise mezunu olmalı veya Liseye denk okulundan mezun olmalı,
  • On yedi yaşından büyük olmalı,
  • Otuz yaşından küçük olmalı,
  • Sağlık durumunda herhangi bir hakemliği engelleyecek bir hal olmamalı,
  • Hüküm giymemiş olmalı yani herhangi bir yüz kızartıcı suç işlememiş olmalı,
  • GSGM “ Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü “ vaya basketbol federasyonundan 6 ay ya da daha fazla bir ceza almamış olmamalıdır. Bu şartların hepsine uygun olduğu takdirde basketbol hakemi olabilmektedir.

Basketbol Hakemi Nasıl Olunur?

Basketbol hakemi olmak için; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Spor servisinde bulunan birimden basketbol hakemi olabilmek için bir başvuru yapmak gerekir. Başvuru onaylandıktan daha sonra basketbol hakemlik kursuna gidilmesi gerekir. Basketbol hakemlik kursu toplam da 4 gün sürmektedir. Kursun son günün de ise sınav yapılır. Bu sınavın sonunda yüzde yetmiş başarılı olursa basketbol hakemi olabilmektedir. Bu hakemlik diğer spor dalları hakemliğinden biraz daha zor olmaktadır. Basketbol hakemliği biraz stresli ve zor olmaktadır. Basketbol hakemi olmadan ilk önce kendinize iyice bir sormanız gerekir. Çünkü herkes bu güzel spor dalının hakemliğini yapamaz.

ETİKETLER:
Dolmakalem
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.