Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Bronşit Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

21.03.2022
A+
A-
Bronşit Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Tanıtım Yazısı

Bronşit Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Akut bronşit, akciğerlerdeki bronş tüpleri iltihaplandığında ortaya çıkar ve bu da kişinin öksürmesine neden olur. Hava yolları şişer ve genellikle soğuk algınlığı olan bir üst solunum yolu enfeksiyonundan sonra meydana gelen mukus oluşturur.

Bronşit Nedenleri Nelerdir?

Bronşit genellikle viral bir enfeksiyona maruz kaldıktan sonra ortaya çıkar ve çoğu insan soğuk algınlığı veya grip gibi bir üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdikten sonra bronşit geliştirir.

Sebebin bakteriyel bir enfeksiyon olması ve bronşit oluşması veya duman gibi yabancı maddelerin akciğerlere solunması veya akciğerlere giren yiyecek veya kusma nedeniyle iltihaplanma olması da mümkündür.

Bronşit Belirtileri Nelerdir?

Bronşit sonucu göğüs ağrısı ve nefes darlığı meydana gelir. Mukus üreten bir öksürük olur. Öksürük bazı insanlarda 8 haftaya kadar sürebilir. Hasta yorgunluk hissi, baş ağrısı, vücut ağrıları, sıcaklık ve titreme, düşük dereceli ateş, sulu gözler ve boğaz ağrısı hisseder. Kronik bronşit uzun sürer ve sigara içenler arasında daha sık görülür.

Bronşit Nasıl Tedavi Edilir?

Bronşit olduğunuzda yeterince sıvı içmelisiniz. Doktor tavsiyesine göre balgamı çıkarmak için ilaçlar alınabilir. Ayrıca öksürüğe karşı yatıştırıcı kullanmak veya kuru ve ağrılı bir boğazı yatıştırmak da mümkündür. Çoğu insan bronşiti tedavi etmek için antibiyotiğe ihtiyaç duymaz.

Bronşitli hasta kalp veya akciğer hastalıklarından şikâyetçi ise bir doktora görünmelidir. Çünkü daha sonra ek tedaviye ihtiyacı olabilir.

Dolmakalem
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.