Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?
Ağız kokusu oruç tutulmadığında dahi bazı insanları aşırı şekilde rahatsız eden bir problemdir. Dişlerde meydana gelen çürükler ve midede yer alan bazı sorunlar ağız kokusuna neden olur.
Ramazan ayında kendinize düzenli bir beslenme yöntemi belirlemelisiniz. Uzun zaman boyunca aç kalacak ve bu süre içerisinde mideye hiç bir besin girmediği için ağız kokusu ile yüzleşmek zorunda kalacaksınız. Aldığınız bazı önlemlerle Ramazan ayında ortaya çıkan ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz. Sahurdan sonra dişler mutlaka fırçalanmalıdır. Diş fırçalamadan yatmak çekeceğiniz ağız kokusunun baş nedenlerinden biridir.
Diş bakımının daha başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için diş ipi de kullanılmalıdır. Dişlerin arasında kalan artıklar gün içinde bakterilerin artmasına neden olur. Sadece diş yüzeyleri değil, diş araları da temizlenerek ağız kokusu engellenmelidir.
Ramazan ayından en sık karşılaşılan problemlerden biri de; ağız kuruluğudur. Ağız kuruluğu daha çok susamaya neden olur. Bunun için belli aralıklarla ağzınıza su alarak çalkalayabilirsiniz. Bunu yaparken yutmamaya gayret edin.
Sahurda tüketilen bazı gıdalar ağız kokusunu artırmaktadır. Süt, yumurta, peynir ağız kokusunu en çok artıran besinlerin başında gelir. Sahur zamanında bu yiyecekleri tükettiğinizde gerekli önlemleri alın. Lokmalarınızı daha çok çiğneyerek ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz. Fazla çiğnene lokmalar midede daha iyi sindirilecek ve ağız kokusunu engelleyecektir. Hızlı ve fazla öğütmeden yemek ağız kokusunun bir numaralı nedenlerindendir.