Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Açık

Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

20.10.2021
A+
A-
Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?
Tanıtım Yazısı

Ağız kokusu oruç tutulmadığında dahi bazı insanları aşırı şekilde rahatsız eden bir problemdir. Dişlerde meydana gelen çürükler ve midede yer alan bazı sorunlar ağız kokusuna neden olur.

Ramazan ayında kendinize düzenli bir beslenme yöntemi belirlemelisiniz. Uzun zaman boyunca aç kalacak ve bu süre içerisinde mideye hiç bir besin girmediği için ağız kokusu ile yüzleşmek zorunda kalacaksınız. Aldığınız bazı önlemlerle Ramazan ayında ortaya çıkan ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz. Sahurdan sonra dişler mutlaka fırçalanmalıdır. Diş fırçalamadan yatmak çekeceğiniz ağız kokusunun baş nedenlerinden biridir.

Diş bakımının daha başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için diş ipi de kullanılmalıdır. Dişlerin arasında kalan artıklar gün içinde bakterilerin artmasına neden olur. Sadece diş yüzeyleri değil, diş araları da temizlenerek ağız kokusu engellenmelidir.

Ramazan ayından en sık karşılaşılan problemlerden biri de; ağız kuruluğudur. Ağız kuruluğu daha çok susamaya neden olur. Bunun için belli aralıklarla ağzınıza su alarak çalkalayabilirsiniz. Bunu yaparken yutmamaya gayret edin.

Sahurda tüketilen bazı gıdalar ağız kokusunu artırmaktadır. Süt, yumurta, peynir ağız kokusunu en çok artıran besinlerin başında gelir. Sahur zamanında bu yiyecekleri tükettiğinizde gerekli önlemleri alın. Lokmalarınızı daha çok çiğneyerek ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz. Fazla çiğnene lokmalar midede daha iyi sindirilecek ve ağız kokusunu engelleyecektir. Hızlı ve fazla öğütmeden yemek ağız kokusunun bir numaralı nedenlerindendir.

ETİKETLER: , ,
Dolmakalem
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.