Dolar 34,3650
Euro 36,3691
Altın 2.825,68
BİST 9.392,39

Çocuklarda Kusmalar İçin Bitkisel Reçeteler

10.01.2022
A+
A-
Çocuklarda Kusmalar İçin Bitkisel Reçeteler
Tanıtım Yazısı

Çocuklarda kusma problemi farklı sebeplerden dolayı görülmekte olup bu bir besinden ya da ortamda bulunan havadan kaynaklı olabilir.

Çocuklarda kusmalar için bitkisel reçeteler incelendiğinde birbirinden farklı bitkilerin işe yaradığı görülecektir. Psikolojik ya da alerji gibi durumlar sebebiyle sıklıkla görülen mide bulantısı beyindeki kusma merkezi tarafından kontrol edilir. Bunu tetikleyen faktörler arasında biyolojik, ruhsal ve çevresel faktörler ilk sıralarda yer alır. Eğer yaşanan durum psikolojik ise nefes egzersizleri ve temiz hava solumak rahatlatıcı etki yapacaktır.  Böylece çocuklarda mide bulantısı hissi ve kusmalar kısa süre içerisinde normale dönebilir.

Çocuklarda Kusmayı Önlemek İçin Bitkisel Tavsiyeler

Çocuklarda kusmayı önlemek için yoğurt tüketilebilir. Her evin temel besinlerinden biri olan yoğurt mide bulantısı hissini kısa süre içerisinde giderir. Orta soğuklukta olan yoğurttan bir kaşık tüketmek kusma hissini giderecektir. Ancak yoğurdun çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde mide üşütülebilir. Yoğurtta yer alan asitler ve mineraller mideyi dengeleyecektir.

Kusmaya karşı en çok kullanılan bitkilerden biri de nanedir. Bunun için iki yaprak nane çiğnenmeli ya da kuru nane çayı demlenmelidir. Nanede bulunan mentol kokusu ferahlık hissi verecek ve mideyi rahatlatacaktır.

Naneye alternatif olarak zencefil ve elma suyu da tercih edilebilir. zencefil sindirim sistemini düzenler ve bu sayede kusma anında olumlu etki yapar. Özellikle ağır yemekler yenildikten sonra midenin rahatlaması için zencefil tüketilebilir. Bunun yanı sıra elma suyu tüketici de kusmalar için fayda sağlar. Ancak bunlar çocuklarda kullanılacağında tüketim miktarı konusunda biraz daha dikkatli olmak ve uzmana danışmadan hareket etmemek gerekir.

Çocuklarda Kusma Sorunu İçin Bitkisel Öneriler

Küçük yaştaki çocuklarda kusma sorunu için bitkisel öneriler doğrudan beslenme şekline yöneliktir. Bu amaçla limon, ıhlamur ve papatya çayı, elma, muz, patates haşlaması, yağsız makarna tüketilebilir. Bu süreçte ağır ve yağlı yemeklerden uzak durulmalıdır. Eğer çocukta yemek yeme isteği yoksa zorlanmamalıdır. Kusma sonrasında çocuğun rahatlaması adına yaklaşık bir saat dinlendirilmelidir. Ayrıca çocuk yemek yedikten yarım saat sonrasına kadar yatmamalıdır.

Dolmakalem
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.